Υλικά:
Για 4-6 άτομα1 κιλό γαύροςΚληματόφυλλα (όσα είναι οι γαύροι)Λίγο σκόρδο κομμένο σε φέτες3 μικρές πιπεριές τσίλι1 κουταλάκι ρίγανη1 κουταλάκι θυμάριΧυμό λεμονιού από τρία λεμόνιαΑλάτιΠιπέριΜισό φλιτζάνι ελαιόλαδο1 ποτήρι νερόΓια τη γαρνιτούρα ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη¼κ κουταλιά της γλυκού κύμινο¼ κουταλιά της γλυκού κάρυ2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κυβάκια2 ½ πιπέρια πράσινη χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κυβάκια1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί