ΜΠΙΣΚΟΥΪ JOCONDEΤο bisquit joconde (μπισκουί γιοκόντ) είναι ένα μπισκότο που χρησιμοποιείται πολύ στις διαστρωματώσεις των τουρτών. Είναι λεπτό (ψημένο έχει πάχος μέχρι 1 εκ.), μαλακό και ευλύγιστο. Ουσιατικά είναι μία pasta genovese (ή pâte génoise), δηλαδή ένα παντεσπάνι με βούτυρο, το οποίο περιέχει όμως και αλεύρι αμυγδάλου. Παρακευάζεται εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να καταψυχθεί χωρίς να χάσει τις ιδιότητες του. Οταν βραχεί με σιρόπι ή κρέμα λιώνει στο στόμα. Χρησιμοποιείται επίσης σε κορμούς και γεμιστά ρολά, επειδή είναι ευλύγιστο και δεν τσακίζει.