Καλημέρα και καλό μήνα Αύγουστο να έχουμε. Ο μήνας που γιορτάζει η Παναγιά μας ξεκινά με νηστεία που διαρκεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Χόρτα γιαχνιστά, λοιπόν, σήμερα. Ένα φαγητό που λάτρευα, λατρεύω και φτιάχνω αρκετά συχνά γιατί είναι από μόνο του μια από τις ομορφότερες γευστικές αναμνήσεις μου στην κουζίνα της γιαγιάς μου.Η συνταγή που σου δίνω σήμερα είναι μια συνταγή παραδοσιακή και οικογενειακή, από το παλιό τετράδιο μαγειρικής της με μόνη διαφορά ότι εκείνη έβαζε και άλλα χόρτα όπως αντίδια, ζόχια ή ό,τι άλλο υπήρχε (κυρίως στον κήπο) ανάλογα με την εποχή που το έφτιαχνε.