Jump to Navigation

ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ

up
112 users have voted.
ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣΣυνταγές για ψωμάκι έχω δείξει αρκετές και η καθεμία από αυτές έχουν τη δική τους "ταυτότητα". Έτσι αποφάσισα να αναρτήσω και το διάσημο ψωμί γάστρας με τα μυστικά όμως που θα το απογειώσουν τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Συμβουλές που θέλω να μοιραστώ και προκύπτουν από τα διάφορα στάδια προετοιμασίας και δοκιμών που έχω κάνει έως τώρα. Το ψωμί αυτό δεν θρίβεται. Έχει υπέροχη συνοχή η μαλακή ψίχα του και τραγανότατη κόρα, χαρακτηριστικά που έχουν διάρκεια έως και το τέλος της ημέρας που ψήθηκε.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο lixoudiesmarifanis.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
97 users have voted.
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΗ φετινή λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας θα  είναι πολύ νόστιμη, δυναμωτική και άκρως παραδοσιακή! Δεν θα είναι ξερή, αντιθέτως θα είναι αφράτη και θα κρατάει την υπέροχη υφή της ακόμη και την τρίτη ημέρα. Δοκιμάστε τη! Είναι υπέροχη και πεντανόστιμη!Υλικά για 1 μεσαία λαγάνα: 200ml ζεστό νερό (όχι βραστό)1 κουταλιά της σούπας ταχίνι με περιεκτικότητα σε μέλι 4.5 γρ.

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
525 users have voted.
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ Η φετινή συνταγή της λαγάνας είναι μια παραλλαγή της περσινής παραδοσιακής με την προσθήκη ενός νόστιμου μείγματος από μυρωδικά.

Σταρένια φραντζολάκια

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
123 users have voted.
Σταρένια φραντζολάκιαΑγαπητοί, σήμερα θα σας δείξω μια πολύ εύκολη και σύντομη συνταγή για "καθημερινό" ψωμί. Αυτή η ζύμη δεν απαιτεί πολύ από το χρόνο σας ενώ θα έλεγα ότι...γίνεται καλύτερο ακόμη και τη δεύτερη μέρα.Υλικά για 1 μεγάλο ή 2 μικρά φραντζολάκιαΓια το προζύμι4.5 γρ.

Ψωμάκια αφράτα που γίνονται πανεύκολα !

(ioccalice.blogspot.com)
up
135 users have voted.
Υλικά--------600 γραμμ. αλεύρι σταρένιο 350 ml ζεστό νερό1 φακελλάκι ξερή μαγιά1 κουταλιά σούπας ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού αλάτι4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοΕκτέλεση-------------Ρίχνουμε το αλεύρι σε μιά λεκανίτσα και το ανακατεύουμε με το αλάτι .

Ψωμί εύκολο και τραγανό !

(ioccalice.blogspot.com)
up
127 users have voted.
 Υλικά--------700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ''το ζυμωτό''400 γραμμάρια ζεστό νερό  15 γραμμάρια ξηρή μαγιά  10 γραμμάρια αλάτιΜιά μικρή πρέζα ζάχαρηΕκτέλεση------------Βάζουμε το αλεύρι σε μιά λεκάνη και ανοίγουμε μιά λακούβα με το κουτάλι.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut