Καλημέρα και καλό μήνα! Μουστοκούλουρα δεν είχα κάνει μέχρι τώρα! Πάντα έλεγα να φτιάξω αλλά όλο και κάτι συνέβαινε και το παραμελούσα, αν και είναι από τα κουλουράκια που αγαπώ, ιδιαίτερα τα μαλακά μουστοκούλουρα. Βέβαια, το μυστικό είναι να έχεις μούστο αλλά εγώ δεν είχα! Οπότε το επόμενο πιο κατάλληλο είναι το πετιμέζι ή αλλιώς σταφυλόμελο. Ποια είναι η διαφορά τους; Ο μούστος είναι ο χυμός από τα σταφύλια ενώ πετιμέζι είναι ο συμπυκνωμένος χυμός που παίρνουμε αφού σιγοβράσουμε τον μούστο (με καθαρή στάχτη, με λίγο μπαγιάτικο ψωμί ή σκέτο) για αρκετή ώρα και μείνει το παχύρρευστο πετιμέζι.