ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ BHUNAΈνα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή κάρυ της ινδικής κουζίνας, είναι το μπούνα (bhuna). Είναι ένα είδος κάρυ που συναντάται κυρίως στην βορειοανατολική Ινδία, στην περιοχή της Βεγγάλης και στο δυτικό Μπαγκλαντές. Η ονομασία αναφέρεται περισσότερο στον τρόπο μαγειρέματος, και στην ινδική διάλεκτο σημαίνει τηγάνισμα, καβούρντισμα. Αυτή η τεχνική ξεκίνησε από τις κουζίνες της αριστοκρατίας και των παλατιών, αλλά μετέπειτα πέρασε και στην κουζίνα του απλού λαού.