Τα bagels
τα γνωρίσαμε την τελευταία φορά που είχαμε πάει στο Μόντρεαλ και φυσικά
ξετρελαθήκαμε. Με blueberries, με τυρί cheddar, με κανέλα, με σταφίδες ή με ότι
άλλο φανταστείτε, θα το βρείτε. Στο περιοδικό Olive του Μαΐου βρήκα αυτή τη
συνταγή. Αν έχω καταλάβει καλά, αυτή η συνταγή είναι για bagels της Νέας
Υόρκης, τα bagels του Μόντρεαλ έχουν μέσα μέλι και βράζουν σε νερό με μέλι. Εδώ είναι η συνταγή που έχει βάλει η Αγγελική.
χρειαζόμαστε
500 γρ αλεύρι σκληρό
300 ml νερό
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
7 γρ ξηρή μαγιά (τα 3/4 από το
φακελάκι)
1 κουταλιά ελαιόλαδο