Ο μουσακάς, το σήμα κατατεθέν του ελληνικού γαστρονομικού καλοκαιριού, είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια λιγότερη μπελαλίδικη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του για όσες μανούλες δεν έχουν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν!Υλικά:300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο3 μελιτζάνες1 πατάτα2 σκ. σκόρδο1 κρεμμύδι200 γρ. γραβιέρα1 ματσ. μαϊντανό1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο½ φλ. ελαιόλαδοΑλάτιπιπέριΕκτέλεση:Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και κυβάκια πατάτας.