Σούπα βισισουάζ (vichyssoise) είναι το πρώτο πιάτο για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν συνηθίζουν τη σούπα ως πρώτο πιάτο, συνήθως πέφτουμε κατευθείαν στο ψητό, δεν σας κρύβω όμως ότι στο εξωτερικό συνηθίζεται και προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον! Δεν είναι ανάγκη να φάτε πολύ σούπα και να σας κοπεί η όρεξη για το υπόλοιπο μενού. Μία γεμάτη κουταλιά είναι αρκετή για να γεμίσει το πιάτο μέχρι τη μέση και να συνεχίσετε ανενόχλητοι με το υπόλοιπο μενού.