Jump to Navigation

Διεθνής Κουζίνα

Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
746 users have voted.
Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα. Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche. Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και Σύγλινο Μάνης

(tantekiki.blogspot.gr)
up
557 users have voted.
Ήθελα νιόκι! Όχι οποιαδήποτε νιόκι αλλά νιόκι πατάτας... εκείνα τα μικρά, λαχταριστά νιόκι που όταν πρωτοπήγα στην Ιταλία τα πέρασα για φασόλια! Οποία αθωότης αλλά και ασχετοσύνη!!!! Εν μέρει λογικό, λόγω ηλικίας! Αλλά με το που το δάγκωσα ήταν κάτι διαφορετικό και σίγουρα όχι φασόλι και μάλιστα με λευκή σάλτσα! Γιατί... λευκή σάλτσα είχε το πιάτο που είχα παραγγείλει.

Ουγγρικό γκούλας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1009 users have voted.
Καλημέρα από την κατάψυξη της Θεσσαλονίκης! Πέρασε καιρός από την τελευταία ανάρτηση που ήταν γλυκιά. Μεσολάβησαν οι διακοπές και όλες οι "κραιπάλες" και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με το τέλος των διακοπών καλές θα ήταν κάποιες αναρτήσεις με πιάτα μειωμένων λιπαρών ΑΛΛΑ, αλλά ύστερα ήρθε η "Σοφία" και ανέτρεψε τα πάντα!

Lemon Pie... η Αμερικάνα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1396 users have voted.
Lemon pie, η κλασσική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει με  την βουτυράτη, τραγανή, υπέρλεπτη βάση της, τη θεϊκή, γλυκόξινη, λεμονάτη γεύση της αφράτης κρέμας της.  Ιδανικό κέρασμα μετά από κάθε Κυριακάτικο γεύμα!Είναι κι εκείνα τα μικρά (όχι πια και τόσο αλλά...) ζουζούνια που την λατρεύουν και κάθε λίγο και λιγάκι μου έρχεται η παραγγελία.

Soccas (Ρεβυθόπιτες) με φιλέτο ψαριού και σαλάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1507 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Κάτι ανάμεσα σε κρέπα, τηγανίτα και τηγανόπιτα η socca, το σύμβολο της κουζίνας της Νίκαιας με καταγωγή Ιταλική, είναι φτιαγμένη με ρεβυθάλευρο αποτελεί ένα νοστιμότατο street food που ταιριάζει καταπληκτικά με μια κρύα μπύρα ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί.

Ζεστή μελιτζανοσαλάτα φούρνου

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1351 users have voted.
Σαλάτα, ορεκτικό ή μήπως κυρίως πιάτο; Όπως κι αν το αντιμετωπίσουμε, όποιο όνομα κι αν του δώσουμε η ουσία είναι μία... είναι ένα πιάτο με θεϊκή γεύση κι ακόμα πιο θεϊκά αρώματα που κατακλύζουν την κουζίνα και ξεσηκώνουν τις αισθήσεις. Το πιάτο αυτό αποζητά ξεροψημένο ψωμί...

Quiche Lorraine η παραδοσιακή!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1047 users have voted.
Το κλειδί για την τέλεια quiche Lorraine είναι η απλότητα, υποστηρίζουν οι Γάλλοι. Από τις συνταγές που λατρεύουν και βρίσκεις σε πάρα πολλές εκδοχές μια και ...σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τη δική της παραδοσιακή συνταγή! Σερβίρεται χλιαρή (όχι ότι δεν τρώγεται κρύα...

Ζύμη μπριζέ με αυγό για αλμυρές τάρτες

(tantekiki.blogspot.gr)
up
614 users have voted.
Η ιδανική ζύμη για quiche ή τάρτα αλμυρή. Τριφτή αλλά και αφράτη συνάμα, που λιώνει στο στόμα και σε πηγαίνει στα ουράνια με τη νοστιμιά της. Μια ζύμη που πρέπει να γνωρίζουμε να φτιάχνουμε μια και οι αλμυρές τάρτες αποτελούν διαχρονικά αγαπημένα πιάτα.Η κανονική ζύμη μπριζέ, βέβαια, δεν έχει μουστάρδα ούτε πιπέρι αλλά αν η γέμιση ταιριάζει ...αξίζει να της δώσουμε μια πιο πικάντικη πινελιά.

κεράσια σε αλκοόλ, ωριμάζουν μέσα σε γυάλινα βάζα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
598 users have voted.
Μέθυσε απόψε το κεράσι μου !- από την Γαλλική γαστρονομική παράδοση -photoερασι τέχνηςπολύ παλαιά συνταγή, αυτές που οι Γάλλοι αποκαλούν "grand classique" !Αφού διαθέτουμε Ελληνικά κεράσια σε ζηλευτές ποικιλίες, καθόλου δεν πειράζει που εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε κεράσια Montmorency...Θα χρειαστούμε :500 γραμ Ελληνικά κεράσια μεγάλα, μαύρα, ώριμα και σφιχτά, να μην είναι χτυπημένα ή σημαδεμένα.

Τιραμισού κρέμα με μπισκότο Σαβοϊας... η γαλλοϊταλική συμμαχία

(tantekiki.blogspot.gr)
up
507 users have voted.
Savoyard & Tiramisu!  2 χώρες & 2 συνταγές. Γαλλία & Ιταλία, δυο χώρες αγαπημένες, κάθε μια για διαφορετικό λόγο, με εκπληκτικά γλυκά που ξεχειλίζουν από νοστιμιά!Παρασκευή βραδάκι...

Pages

Subscribe to RSS - Διεθνής Κουζίνα


Main menu 2

by Dr. Radut