Μέθυσε απόψε το κεράσι μου !- από την Γαλλική γαστρονομική παράδοση -photoερασι τέχνηςπολύ παλαιά συνταγή, αυτές που οι Γάλλοι αποκαλούν "grand classique" !Αφού διαθέτουμε Ελληνικά κεράσια σε ζηλευτές ποικιλίες, καθόλου δεν πειράζει που εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε κεράσια Montmorency...Θα χρειαστούμε :500 γραμ Ελληνικά κεράσια μεγάλα, μαύρα, ώριμα και σφιχτά, να μην είναι χτυπημένα ή σημαδεμένα.300 γραμ ζάχαρη500 ml κονιάκ ή κάποιο απόσταγμα φρούτου, π.χ.