Jump to Navigation

μούστος

Μουσταλευριά με πετιμέζι

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
400 users have voted.
Μουσταλευριά με Πετιμέζιphotosερασι τέχνηςΜε το πετιμέζι δεν είχα από πάντα, να πω την αλήθεια, κάποια ιδιαίτερη εξοικείωση, όπως συμβαίνει με άλλα υλικά και με άλλα τρόφιμα...Τα τελευταία χρόνια έχω την τύχη να μου προσφέρουν πετιμέζι, ο Γιώργος μας καθώς και η κυρία Μαρία, η μητέρα της φίλης road art ist. Και οι δύο το φτιάχνουν μόνοι τους, σπιτικά καμωμένο προϊόν, κι αισθάνομαι αληθινή υποχρέωσ

Μουστοκούλουρα

(sidagi.gr)
up
183 users have voted.
Υλικά:  Για 4-6 άτομα¼ κούπας ζάχαρη½ κουταλιά του γλυκού σόδα1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλιά του γλυκού κανέλα¼ κουταλιά του γλυκού  γαρίφαλο½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του½ κούπα ελαιόλαδο¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού¾ κούπας μούστο πηχτό (πετιμέζι) 

μουστοκούλουρα τραγανά

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
148 users have voted.
 τα υπέροχα τραγανά μουστοκούλουρα της κυρίας Μαρίας ! photos ερασι τέχνηςΧρειαζόμαστε : 3 ποτήρια λάδι 2 ποτήρια μούστο2 ποτήρια ζάχαρη1 ποτήρι κονιάκ *2 κουτάλια του γλυκού σόδα2 κουτάλια του γλυκού αμμωνίακανελλογαρύφαλλα3 βανίλιεςαλεύρι αλλατίνη (περίπου 2 κιλά, αναλόγως πόσα κουλούρια θέλουμε - μπορούμε να κάνουμε και τη μισή δόση) **1 μπέικιν πάουντερ             Αφού τα ενώσουμε όλα μαζί, φ

Νηστίσιμα μουστοκούλουρα

(sidagi.gr)
up
209 users have voted.
Υλικά:  Για 4-6 άτομα¾ της κούπας σπορέλαιο1 ½ σφηνάκι κονιάν2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι3 κουταλιές του γλυκού κανέλα1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο1 κουταλιά του γλυκού σόδα2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 ¼ κούπα πετιμέζι  Απολαύστε τα μουστοκούλουρα με το αγαπημένο σας ρόφημα! Απαιτούμενος χρόνος: 

Μουσταλευριά

(sidagi.gr)
up
140 users have voted.

Υλικά: 

Ένα κιλό μούστοςΜισό ποτήρι ζάχαρηΤρεις κουταλιές της σούπας αλεύριΔύο κουταλιές της σούας νισεστέ

Βράζουμε το μούστο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μείνουν περίπου τα 2/3 της αρχικής του ποσότητας ενώ εμείς κάθε τόσο φροντίζουμε να ξαφρίζουμε τακτικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 

30 λεπτά

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
175 users have voted.

Καλημέρα!!!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Ηρθε ο καιρός της μουσταλευριάς!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ!!! Ψάξτε στη λαϊκή αγορά αυτόν τον καιρό να βρείτε μούστο και φτιάξτε αυτή την υπέροχη κρεμούλα!!!  Θα βρείτε σίγουρα στους πάγκους που πωλούν κρασί.

Υλικά

7 φλ. μούστος
1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
2 κ. .σ. ροδόνερο

μουσταλευριά

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
184 users have voted.

η μουσταλευριά του φθινόπωρου !photos ερασι τέχνηςη μουσταλευριά της μαμάς μου8 ποτήρια μούστο1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλόπροαιρετικά γιά το στόλισμα ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλαβάζω τον μούστο στην κατσαρόλακαι τον αφίνω να γίνει λίγο χλιαρός.χύνω σιγά - σιγά το σιμιγδάλι μέσα, ανακατεύοντας συνέχεια γιά να μη μου σβωλιάσει.όταν η κρέμα πήξει καλά, την βάζω στα πιάτα.ρίχνω από πάνω κανελίτσα κι α

φθινοπωρινά

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
318 users have voted.

να μην αφίσουμε να μας φύγει η υπέροχη φθινοπωρινή εποχή !όπου σταθείτε, μαζέψτε από τα δέντρα τους καρπούς της φύσης !φτιάξτε γλυκό κουταλιού σταφύλι, με ό, τι σταφύλι σας αρέσει...το πιό εύκολο είναι η σταφίδα, γιατί δεν έχει ξεκουκούτσιασμα...

Μουσταλευριά

(www.sidages.gr)
up
366 users have voted.

Μουσταλευριά, μια γεύση αγαπημένη και μοναδική. Η παρασκευή της είναι εύκολη και γρήγορη. Αν βρείτε και μούστο από γνωστό σας ακόμα καλύτερα!

Γλυκά

Επιδόρπια

σχετικά υλικά :
Συνταγές με μούστος
Συνταγές με σιμιγδάλι

Subscribe to RSS - μούστος


Main menu 2

by Dr. Radut