150 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο150 γραμμ. άχνη ζάχαρη150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια 150 γραμμ. βούτυρο6 αυγά χωρισμένα1 πρέζα αλάτι1 βανίλια1 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο3 κ.σ. κονιάκΓια το γλάσο240 γραμμ. κουβερτούρα σε κομματάκια3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος1 κ.σ. βούτυροΕκτέλεση Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο (σε χαμηλή φωτιά). Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6΄-7΄ στο μίξερ, ν' αφρατέψουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.