Ο παραδοσιακός χαλβάς της κατσαρόλας που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε σε μέρες νηστείας, αποτελεί όμως ένα ευχάριστο και σχετικά εύκολο γλυκό για όλο το χρόνο. Εκτός από το σιμιγδάλι, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για το τι άλλο θα προσθέσουμε ανάλογα τα γούστα. Πιο συχνά πάντως προστίθενται σταφίδες και ξηροί καρποί. Προσοχή θέλει το σιμιγδάλι, να το κάψουμε όσο χρειάζεται για να δώσει άρωμα καβουρδίσματος στον χαλβά αλλά όχι παραπάνω, γιατί θα πικρίσει το γλυκό. Εκεί λίγο πας με το μάτι και την εμπειρία!