Ένα κλασσικό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας, συνηθίζεται περισσότερο τις μέρες της νηστείας, κι είναι πολύ θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο. Αυτή η συνταγή είναι βασισμένη σε μια που είχα βρει σ'ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές πριν πάρα πολλά χρόνια κι έρχεται από τη Σαντορίνη. Το βασικό μυστικό για πετυχημένη φάβα είναι να την αφήσουμε να βράσει ήσυχα-ήσυχα για 30-40 λεπτά χωρίς καθόλου ανακάτεμα, γιατί αλλιώς πήζει πριν μαλακώσει και δεν θα μαγειρευτεί περισσότερο.
Υλικά:
500γρ φάβα
5 ξερά κρεμμύδια
2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
200ml ελαιόλαδο
ρίγανη (ξερή)
θυμάρι (ξερό)