Jump to Navigation

To ψωμί, το γιαούρτι κι εγώ...

up
109 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Το ψωμί κι εγώ μια ιστορία μακρόχρονης σχέσης και διαρκούς αγάπης που κονταροχτυπιέται και ταυτόχρονα αλληλοσυμπληρώνεται με την άλλη μεγάλη μου αγάπη τα ...γαλακτοκομικά! Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που τιμούσε ιδιαίτερα τούτα τα δύο προϊόντα! Πάντα, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από το τραπέζι μας το πρωί δεν έλειπε το γάλα, το μεσημέρι το τυρί και το ψωμί και το βράδυ το γιαούρτι. Ένα είδος ιεροτελεστίας,ωδή στη φύση με επίκεντρο το σιτάρι και το γάλα!Όλα ξεκίνησαν από έναν τόσο δα σπόρο σιταριού!
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Αφράτο καρβέλι ολικής άλεσης, χωρίς ζύμωμα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
141 users have voted.
Κάποτε για να γίνει το ψωμί χρειαζόταν χρόνος, διαδικασία αν και παρόλα αυτά πολλά σπίτια, ειδικά στα χωριά, είχαν το δικό τους ζυμωτό ψωμί φυσικά, με προζύμι που έφτιαχναν από βασιλικό.

Ζυμωτό, παραδοσιακό ψωμί με κουρκουμά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
228 users have voted.
Τί βλέπεις στη φωτογραφία; Ένα ψωμί ζυμωτό, παραδοσιακό, ένα καρβέλι που όπως το βλέπεις (εγώ τουλάχιστον) το μόνο που αποζητάς είναι και λίγη φέτα από δίπλα ή λίγο κασέρι! Θα μπορούσα να περάσω μέρες και μέρες τρώγοντας ψωμί και τυρί, όπως τότε... όταν ήμουν μικρή που αυτό ήταν το αγαπημένο μου κολατσιό.

Ψωμάκια ρολάκια με σπανάκι, φέτα & λιαστή ντομάτα / Spinach, feta & sun dried tomato bread rolls

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
863 users have voted.
Προσπαθώ να βάλω μέρες τη συνταγή αυτή, αλλά λογάριαζα χωρίς τον covid. Ηρθε κι αυτός, ευτυχώς άργησε και πέρασε χαλαρά. Αφορμή για λίγη ξεκούραση. Πάντα υπάρχει ένα καλό μέσα σε κάτι ας το πούμε κακό.Επίσης, δεν προλαβαίνω τις εποχές. Αυτό το πράγμα που ο χρόνος τρέχει κι εγώ από πίσω δεν φτάνω.Φθινόπωρο δεν κατάλαβα.

Γαλλική Μπαγκέτα, αυθεντική συνταγή

(tantekiki.blogspot.gr)
up
223 users have voted.
Γαλλία και γαλλική μπαγκέτα ταυτίζονται. Είναι το πιο αγαπημένο ψωμί, σχεδόν σύμβολο της γαλλικής κουλτούρας,  προστατευμένο από την εποχή του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν με κρατικό διάταγμα. Οι γαλλικές μπαγκέτες έχουν συνήθως μήκος 40-70 εκ. και διάμετρο 6 εκ. περίπου.

Φόρμα λαδιού χωρίς ζύμωμα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
350 users have voted.
Πανεύκολο, αφράτο με κόρα τόσο όσο...τραγανή αυτή η φόρμα λαδιού είναι το πιο ξεκούραστο ψωμάκι που μπορούμε να φτιάξουμε. Προϋπόθεση; Το βραδάκι να ανακατέψουμε απλά τα υλικά με ένα μαχαίρι (όχι μυτερό, ούτε με "δόντια"), να το αφήσουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, περίπου, και να το βάλουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut