Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 190γρ. φέτες μπέικον 1,5 κιλό πατάτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ¼ φλιτζανιού Parmigiano Reggiano, [τυρί]φρεσκοτριμμένο χοντρό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι φρέσκο μαϊντανό Εκτέλεση: Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες να καλυφθούν. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.