ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ Μπουρδέτο ή μπουργιέτο, ακόμη ένα διάσημο και πεντανόστιμο πιάτο της κορφιάτικης κουζίνας!Οσο και αν η ονομασία αυτού του πιάτου μας φαίνεται λίγο αστεία, προέρχεται φυσικά απο το ιταλικό brodetto. Το brodetto (η ρίζα της λέξης προέρχεται από το brodo που σημαίνει ζωμός) το συναντάμε σε πολλά παραθαλάσσια μέρη της Αδριατικής, και βεβαίως στην Βενετία, απ' όπου και το πιθανότερο να πέρασε στην κερκυραϊκή κουζίνα, σε δύο βασικές παραλλαγές : κόκκινο ή λευκό, δηλαδή με ή χωρίς ντομάτα.