ΥΛΙΚΑ για την σκορδαλιά:
5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο στην μέση
3/4 κουτ του γλυκού αλάτι
2 μέτριες πατάτες βρασμένες (περίπου 200 γρ)
50 γρ ξερό ψωμί τριμμένο
1/4 κούπας ξίδι
1/3 κούπας νερό
1/2 κούπας λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στην μεσαία ταχύτητα του μούλτι, ώσπου να επιτύχουμε ένα λείο ομοιόμορφο μείγμα. Αν είναι σφικτό ρίξτε λίγο ακόμα νερό και χτυπήστε για μερικά δευτερόλεπτα.
Βάζουμε ψυγείο.