Γίγαντες πλακίΦαγητό της "Παρασκευής" όπως συνηθίζω να το λέω. Όσπριο μαγειρεμένο με τρόπο που αγαπάει όλη η οικογένεια. Φέτα και φρεσκοτριμμένο ψωμάκι γίνονται η καλύτερη παρέα δίπλα στους γίγαντες πλακί ενώ αποτελεί σίγουρη λύση στα πλαίσια της νηστείας μαζί με ταραμοσαλάτα κλπ.Δείτε τώρα πως φτιάχνω εγώ τους γίγαντες πλακί...και καλή επιτυχία!Υλικά:500γρ.
Ιμάμ Μπαϊλντί Θα μπορούσα να ξεκινήσω την περιγραφή με το γνωστό θρύλο που λέει ότι το αγαπημένο αυτό φαγητό πήρε το όνομα του από κάποιον " Ιμάμη που έφαγε πολύ από αυτό κι έσκασε" ή ότι έπεσε...ξερός καθώς του φάνηκαν ακριβά τα υλικά που χρειάζονταν για να παρασκευαστεί αυτό το πιάτο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα και οικονομικά χορτοφαγικά φαγητά με βάση τη μελιτζάνα
Υλικά---------2 κούπες κριθαράκι ( με την ίδια κούπα ή ποτήρι, μετράμε και το νερό)100 γρ.ελαιόλαδο 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο 2 σκελίδες μεγάλες σκόρδο1 μέτριο κρεμμύδι 1 κούπα κονκασέ1 κουτ.γλυκ.πάστα ντομάτας2 κύβοι knor1 κουτ.γλ.κοφτό πιπέρι1 κουταλάκι κοφτό αλάτι και λίγη ζάχαρη4 κούπες βραστό νερό.Εκτέλεση------------Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι