Ιμάμ Μπαϊλντί Θα μπορούσα να ξεκινήσω την περιγραφή με το γνωστό θρύλο που λέει ότι το αγαπημένο αυτό φαγητό πήρε το όνομα του από κάποιον " Ιμάμη που έφαγε πολύ από αυτό κι έσκασε" ή ότι έπεσε...ξερός καθώς του φάνηκαν ακριβά τα υλικά που χρειάζονταν για να παρασκευαστεί αυτό το πιάτο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα και οικονομικά χορτοφαγικά φαγητά με βάση τη μελιτζάνα που μάλιστα αποτελεί και μια εξαιρετική επιλογή σε περιόδους νηστείας. Κατά την άποψη μου η κουζίνα έχει περιθώριο εξέλιξης αρκεί να υπάρχουν οι σωστές βάσεις.