ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ Νο3Τριτη χρονια δοκιμων με χρωστικες φυσικης προελευσης για το βαψιμο των αυγων (τα αποτελεσματα των προηγουμενων πειραματισμων μου μπορειτε να τα δειτε εδω και εδω).
Το Πάσχα έφτασε ακόμα μια χρονιά και παραδοσιακά είτε ψήσουμε στον φούρνο είτε στη σούβλα, τα μεζεδάκια έχουν την τιμητική τους γιατί... περιμένοντας τον οβελία δεν υπάρχει περίπτωση να μην τσιμπολογήσουμε κάτι. Ένα ορεκτικό, κάποια πίτα, λίγη σαλάτα όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση όσο κι αν έχουμε φάει να μην υπάρχει γλυκό μετά το φαγητό.
Μεγάλη Τρίτη σήμερα και τα φετινά μας τσουρέκια είναι έτοιμα. Αυτά τα τσουρέκια είναι για τους βιαστικούς, για τους εργαζόμενους αλλά και για όσους κάνουν για πρώτη φορά τσουρέκια αρκεί να έχουν κουζινομηχανή.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΠΑΝΙ'ΟΤΑ ΡΟΜΑΝΙ'ΟΛΑΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Επανέρχομαι έπειτα από πολύ καιρό, με μια πασχαλινή συνταγή από την Ιταλία, για να ευχηθώ και στους φίλους μου εκεί Καλό Πάσχα, αφού φέτος γιορτάζουν αρκετά πιο νωρίς από εμάς εδώ στην Ελλάδα (31 Μαρτίου) ...
Πάσχα χωρίς κουλουράκια γίνεται; Φυσικά, δεν γίνεται! Αν και υπάρχουν σπίτια που όλο τον χρόνο δεν κάνουν χωρίς κουλουράκια... όπως το δικό μας! Τα κουλουράκια και το τσουρέκι συνοδεύουν καθημερινά τον καφέ των παππούδων και είναι μια συνήθεια χρόνων που δεν θέλουν και δεν έχουν λόγο να κόψουν.
ΜΠΆΜΠΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙΗ μπάμπκα, είναι ένα γλυκό μπριός, πολύ διαδεδομένο στην Ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα την Πολωνία και την Ουκρανία. Η αρχική συνταγή ήταν γιά ένα απλό μπριός, χωρίς γέμιση, καλυμμένο με γλάσο βανίλιας ή σοκολάτας και γαρνιρισμένο με αμύγδαλα ή κόντιτα, που ψηνόταν μέσα σε ψηλή, στοργγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.