Σε όσους αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις και οι μυρωδιές των εσπεριδοειδών με αυτή τη συνταγή θα απολαύσουν αρώματα. Το πορτοκάλι δένει υπέροχα με το χοιρινό και το κοτόπουλο, αν βάλετε και λίγο ξύσμα από λεμόνι γίνονται τέλεια!!!
Τα υλικά μας:
1 κιλό χοιρινό μαλακό κομμάτι (Σπάλα, ελιά, κ.λ.π.)
1/2 ποτήρι λάδι ή 4-5 κουταλιές βούτυρο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 κανονικό σε μέγεθος λεμόνι
1/2 ποτήρι κρασιού λικέρ πορτοκάλι ή ουίσκι ή οποιοδήποτε άλλο λικέρ
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 πορτοκάλι σε φέτες με τη φλούδα
3-4 καρφάκια γαρύφαλλα