·Έτοιμο και γλυκό το φιρίκι!Νομίζω από τα πιο ωραία κουταλιού του χειμώνα!!ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΣΗΈπλυνα Καθάρισα τα φυρικια έβγαλα με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα άφησα 2 ώρες μέσα σε λεκάνη με νερό και 1 φακελάκι ξυνο!1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό και 1κιλο και κάτι φυρικι γύρω στα 20 κομμάτια. Έβρασα το νερό και τη ζάχαρη έριξα στο σιρόπι τα φιρίκια έβρασα 20 λεπτά .Τα άφησα όλη νύχτα και το πρωί τα συνέχισα μέχρι να πήξει το σιρόπι. Στο τέλος έβαλα καρύδια μου αρέσουν στο γλυκό αυτό πιο πολύ από τα αμύγδαλα !!Η συνταγή είναι από την κ. Βούλα Βήττα-Ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ.