Φακές, ίσως το πιο εύκολο όσπριο μέσα στο σπίτι μας! Τις προτιμώ χωρίς σάλτσα αλλά ενίοτε τις κάνω και κοκκινιστές. Πιστεύω ότι η νοστιμιά τους όμως βρίσκεται στην απλότητα των υλικών σε αυτό το φαγάκι. Ρίγανη μοσχοβολιστή (η δική μας από τον Αίνο Κεφαλονιάς-όποιος είναι από το Ιόνιο καταλαβαίνει τι θέλω να πω!), δάφνη και καλό ελαιόλαδο, αυτά νομίζω ότι είναι το κλειδί για νόστιμες φακούλες. Υλικά 500 γρ. φακές 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες2 φύλλα δάφνης1 φλ.