H γιαγιά μου τις έφτιαχνε πάντα έτσι το κρεμμύδι έλιωνε και χυλώνανε πολύ !!!Υλικά2 ποτήρια του νερού φακές2 κρεμμύδια3 σκελίδες σκόρδο2-3 φύλα δάφνης2 κουταλιές πελτέ κύκνος [πάντα]αλάτι-πιπέριελαιόλαδοκαι για το σερβίρισμα ξύδι η μυλόξιδοΕκτέλεσηΠλένουμε καλά τις φακές .Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 6 ποτήρια νερό ,προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα ,[μπορούμε και να τα τρίψουμε ]τα σκόρδα κομμένα σε φετούλες ,τα δαφνόφυλλα,και ρίχνουμε μαζί και τις 2 κουταλιές ντοματοπελτέ ανακατεύοντας να διαλυθεί προσθέτουμε και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά .Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε τ