ΥΓΡΗ ΖΑΧΑΡΗΑκόμη ένα πολύ χρήσιμο υλικό για τις συνταγές ζαχαροπλαστικής είναι καί η λεγόμενη υγρή ζάχαρη. Η υγρή ζάχαρη είναι υδατικό διάλυμα ζάχαρης με περιεκτικότητα 70%, δηλαδή 7 μέρη κρυσταλλική ζάχαρη και 3 μέρη νερό, στην ουσία δηλαδή ένα πυκνό σιρόπι. Χρησιμοποιείται πολύ στα σιρόπια για το μπισκότο ή το παντεσπάνι μίας τούρτας και ανάλογων μικρών γλυκών, στα σορμπέ αλλά και για να γλυκάνουμε φρουτοσαλάτες. Θα αναρρωτηθείτε γιατί να φτιάξουμε ένα πυκνό διάλυμα ζάχαρης και να μην χρησιμοποιήσουμε κατ΄ευθείαν την ζάχαρη, όπως έχει.