ΤΟ ΜΑΣΙ'Σ Η΄ ΑΝΘΟΣ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟΥ Αντιθετα με το γνωστο σε ολους μοσχοκαρυδο, το μασίς δεν ειναι τοσο ευρεως διαδεδομενο, ιδιως στα μερη μας. Αναλυτικα για το δεντρο απ'οπου παιρνουμε το μοσχοκαρυδο και για την ανατομια του καρπου του, εχουμε μιλησει εδω. Οπως ειδαμε λοιπον, το μασίς, ειναι το εσωτερικο μερος του φρουτου (ενδοκαρπιο), το οποιο αγκαλιαζει σαν ενα κερινο πλεγμα τον σπορο, που ειναι το γνωστο μας μοσχοκαρυδο. Οταν το φρουτο ειναι φρεσκο, το μασίς εχει χρωμα λαμπερο κοκκινο, ενω οταν ξεραθει, γινεται πορτοκαλι εως κρεμ-καφε.