Jump to Navigation

Τα κλασικά τρουφάκια με μπισκότα και καρύδια.

up
220 users have voted.

Τι χρειαζόμαστε:450 γρ. τρούφα 50 γρ. κακάο 200 γρ. βούτυρο 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 2 αβγά 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 330 γρ. μπισκότα Μιράντα 150 γρ. καρύδιαΠως το κάνουμε:Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει έξω από το ψυγείο και προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ, τα καρύδια (τριμμένα) και τα μπισκότα (επίσης τριμμένα). Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα και κατόπιν τα πλάθουμε και τα κυλάμε στην τρούφα. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα.πηγή  sintagespareas.gr

Διάβασε τη συνταγή στο glikessyntages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Χριστουγεννιάτικες μπάρες με αλμυρά crackers, καραμέλα και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
4 users have voted.
Μήνες τώρα, τριγυρνώντας στις διάφορες ξένες ιστοσελίδες έβλεπα αυτές τις σοκολατοκαραμελένιες μπάρες με βάση τα αλμυρά κρακεράκια και είχαν καρφωθεί στο μυαλό μου.

Αφράτοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
9 users have voted.
Είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις και νέες ιδέες στα φαγητά και τα γλυκά μου. Επίσης μου αρέσει πολύ να "πειράζω" τα παραδοσιακά φαγητά αλλά και τα γλυκά προκειμένου να αποκτήσουν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τα παραδοσιακά μαγειρέματα.Φέτος, λοιπόν, άργησα να φτιάξω κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Muffins με κολοκύθα και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
8 users have voted.
Η εποχή της κολοκύθας συνεχίζεται κι αυτά τα muffins είναι, θα έλεγα, η επιτομή της φθινοπωρινής νοστιμιάς για μικρούς και μεγάλους. Για τους μικρούς είναι ιδανικά για το διάλειμμα στο σχολείο και, η αλήθεια είναι ότι τα λατρεύουν.

Εύκολο σταφιδόψωμο με βρώμη, γιαούρτι και κολοκύθα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
26 users have voted.
Τι σου έχω σήμερα; Ένα πανεύκολο σταφιδόψωμο με βρώμη, γιαούρτι και κολοκύθα.

Γαλατόπιτα light με τυρί cottage και βούτυρο 4 καρπών

(tantekiki.blogspot.gr)
up
183 users have voted.
Όπως γνωρίζεις (ειδικά αν ακολουθείς αυτό το μπλογκ), κατάγομαι από την Καβάλα όπου ήταν διάσημη η μπουγάτσα του Ανδρεάδη. Ανάμεσα στις αναμνήσεις μου, κυριαρχεί η "βόλτα" για ψώνια το Σάββατο πρωί στο κέντρο της πόλης και η ουρά που σχηματιζόταν μπροστά στο μαγαζί του για να απολαύσουν τη μπουγάτσα του, άλλοτε αλμυρή με τυρί, κιμά ή σπανάκι κι άλλοτε η κλασσική γλυκιά με κανέλα και ζάχαρη.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut