Τώρα τα Σεπτέμβριο αφθονούν τα σύκα, τα σταφύλια και τα δαμάσκηνα. Εκτός από φρέσκα όπως είναι, μπορούμε να τα φάμε και μαγειρεμένα με μια μεγάλη ποικιλία τρόπων. Μάλιστα ένα χαρακτηριστικό αυτών των φρούτων, ειδικά των σύκων και των σταφυλιών, είναι ότι συνδυάζονται πολύ ωραία και με φρέσκα τυριά, όπως φέτα, κατσικίσιο ή μασκαρπόνε, καθώς και με καπνιστά αλλαντικά και γίνονται ένα πολύ ωραίο ορεκτικό (σε επόμενη συνταγή!). Φυσικά στα γλυκά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, τάρτες, μαρμελάδες, γλυκό κουταλιού και πάει λέγοντας.