Εγώ τους έφτιαχνα με τυριά, φρυγανιά και χωρίς πατάτα. Είναι απλή συνταγή, και γίνεται όπως οι κολοκυθοκεφτέδες. Σε μια ταβέρνα στη Ναύπακτο τους έφαγα με πατάτα και πράγματι ήταν ιδιαίτεροι και γευστικότατοι. Η συνταγή είναι για μεγάλη ποσότητα, όπως μου την είπαν. Μπορείτε να την προσαρμόσετε με λιγότερα υλικά.
Τα υλικά μας:
1 κιλό πράσα
1 κιλό πατάτες βραστές
150 γρ. γραβιέρα
3 αυγά χτυπημένα
3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σ. ρίγανη
λίγο πιπέρι
αλάτι
λίγη φρυγανιά τριμμένη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνουμε τους πρασοκεφτέδες: