Jump to Navigation

Ντόνατς στο φούρνο

up
197 users have voted.

Τι χρειαζόμαστε:2 πακέτα ξηρή μαγιά1/3 φλ. χλιαρό νερό1 1/2 φλ. γάλα1/3 φλ. μαργαρίνη1/4 φλ. ζάχαρη2 κ.γ. αλάτι2 κ.γ. μοσχοκάρυδο2 αβγά4 1/2 φλ. αλεύρι1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο1 φλ. ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κ.γ. κανέλα Πως το κάνουμε:Ρίξτε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τη να διαλυθεί για 5 λεπτά.Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.Βάλτε το μίγμα της μαγιάς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μίγμα του γάλακτος. Ανακατέψτε μέσα το 1/4 φλ.

Διάβασε τη συνταγή στο glikessyntages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Χριστουγεννιάτικες μπάρες με αλμυρά crackers, καραμέλα και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
4 users have voted.
Μήνες τώρα, τριγυρνώντας στις διάφορες ξένες ιστοσελίδες έβλεπα αυτές τις σοκολατοκαραμελένιες μπάρες με βάση τα αλμυρά κρακεράκια και είχαν καρφωθεί στο μυαλό μου.

Αφράτοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
9 users have voted.
Είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις και νέες ιδέες στα φαγητά και τα γλυκά μου. Επίσης μου αρέσει πολύ να "πειράζω" τα παραδοσιακά φαγητά αλλά και τα γλυκά προκειμένου να αποκτήσουν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τα παραδοσιακά μαγειρέματα.Φέτος, λοιπόν, άργησα να φτιάξω κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Muffins με κολοκύθα και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
8 users have voted.
Η εποχή της κολοκύθας συνεχίζεται κι αυτά τα muffins είναι, θα έλεγα, η επιτομή της φθινοπωρινής νοστιμιάς για μικρούς και μεγάλους. Για τους μικρούς είναι ιδανικά για το διάλειμμα στο σχολείο και, η αλήθεια είναι ότι τα λατρεύουν.

Εύκολο σταφιδόψωμο με βρώμη, γιαούρτι και κολοκύθα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
26 users have voted.
Τι σου έχω σήμερα; Ένα πανεύκολο σταφιδόψωμο με βρώμη, γιαούρτι και κολοκύθα.

Γαλατόπιτα light με τυρί cottage και βούτυρο 4 καρπών

(tantekiki.blogspot.gr)
up
183 users have voted.
Όπως γνωρίζεις (ειδικά αν ακολουθείς αυτό το μπλογκ), κατάγομαι από την Καβάλα όπου ήταν διάσημη η μπουγάτσα του Ανδρεάδη. Ανάμεσα στις αναμνήσεις μου, κυριαρχεί η "βόλτα" για ψώνια το Σάββατο πρωί στο κέντρο της πόλης και η ουρά που σχηματιζόταν μπροστά στο μαγαζί του για να απολαύσουν τη μπουγάτσα του, άλλοτε αλμυρή με τυρί, κιμά ή σπανάκι κι άλλοτε η κλασσική γλυκιά με κανέλα και ζάχαρη.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut