Jump to Navigation

Νηστίσιμη σούπερ λαχανιά

up
141 users have voted.
Ήρθε και πάλι Τετάρτη και σου έχω έτοιμη την πρόταση της εβδομάδα που διανύουμε... μια λαχανιά χωρίς κρέας, ιδανική για vegeterian αλλά όχι μόνον!  Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η λαχανιά είναι ένα θρακιώτικο, χειμωνιάτικο φαγητό που, όμως, παραδοσιακά γίνεται με χοιρινό. Βέβαια, μπορούμε να δούμε και πιο σύγχρονες εκδοχές του με χωριάτικο λουκάνικο ή μπέικον που, κυριολεκτικά, ταιριάζουν απίστευτα.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Φασόλια γίγαντες πλακί στον φούρνο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
14 users have voted.
Πλακί, είναι ένας τρόπος  μαγειρέματος που συνηθίζεται στην ελληνική, τουρκική αλλά και βουλγαρική κουζίνα και περιλαμβάνει πολλές πρώτες ύλες από φασόλια μέχρι ψάρια. Τα βασικά του συστατικά είναι πάντα ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και ελαιόλαδο.

Κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι και μελιτζάνες

(tantekiki.blogspot.gr)
up
48 users have voted.
Πάντα αγαπούσα και αγαπώ τα λαχανικά κι όσο περνούν τα χρόνια ακόμα περισσότερο.

Πολύχρωμα γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι και τα μυστικά της επιτυχίας τους

(tantekiki.blogspot.gr)
up
367 users have voted.
Καλημέρα και καλό μήνα! Καλό φθινόπωρο δεν θα πω μια και το καλοκαίρι συνεχίζεται! Αλλά, εδώ που τα λέμε, σκέφτηκες ποτέ, τί θα ήταν το ελληνικό καλοκαίρι χωρίς τα γεμιστά; Μάλλον, θα έχανε ένα μεγάλο μέρος από τη νοστιμιά του.

Η λαχανοσαλάτα που έγινε κοκκινιστό λαχανόρυζο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
76 users have voted.
Τί μπορείς να κάνεις όταν ξεκαθαρίζεις το ψυγείο σου; Πάρα πολλά, νομίζω. Το βασικό είναι, όσο μπορείς, να μην πετάς τρόφιμα που δεν έχουν χαλάσει!

Σούπα με φακές Εγκλουβής Λευκάδας και λαχανικά, στη χύτρα ταχύτητας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1433 users have voted.
Στο οικογενειακό τραπέζι η σούπα με φακή είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση. Δεν υπήρχε εβδομάδα χωρίς να την απολαύσουμε και πάντα όπως τη θέλαμε όλοι (σ' αυτό υπήρχε ομοφωνία) χυλωμένη, μάλλον πηχτή και όχι να ψάχνουμε τις φακές μέσα σε μια λίμνη νερού! 'Ετσι την έφτιαχνε, λοιπόν, η γιαγιά μου και μετά η μαμά μου και τώρα εγώ. Αυτό κι αν θα πει παράδοση!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut