Η μαμαλίγκα είναι ένα κλασικό, οικονομικό κι εύκολο φαγητό των Βαλκανίων. Νομίζω ότι κάτι παρεμφερές είναι η Ελληνική μπομπότα αλλά δεν έχω φάει μπομπότα για να ξέρω στα σίγουρα. Είναι διαδεδομένο και στην Ιταλία με την ονομασία "πολέντα". Εδώ ακολουθώ την αυθεντική Ρουμάνικη συνταγή γιατί εκεί γεννήθηκε ο πατέρας μου και είναι ένα από τα αγαπημένα του φαγητά.Σημασία έχει για την αυθεντικότητα της συνταγής να πάρετε χονδρό καλαμποκάλευρο κι όχι ψιλό, που θα δώσει ένα πιο ρουστίκ, τραχύ αποτέλεσμα. Συνήθως θα γράφει "για πολέντα" η συσκευασία του αλευριού.Η μαμαλίγκα δεν είναι αλμυρή.