Ο πρόγονος της Ιταλικής πίτσας είναι η Ελληνική "λαδένια", μια πιτούλα που φτιάχνουν με πολύ απλά υλικά, ζυμαράκι, ντοματούλα και κρεμμύδι, στην Κίμωλο. Τώρα που έχει γίνει πιο "της μόδας" βέβαια μπορεί να τη φτιάξετε και με παραλλαγές, όπως για παράδειγμα, να προσθέσετε λίγη κάπαρη, διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό), ελιές ή λιαστές ντομάτες. Στην οικογένειά μου την προτιμάμε, με μόνο μυρωδικό τη ρίγανη και χονδρό αλάτι. Δεν της λείπει τίποτα, ούτε τυρί, κι είναι νοστιμότερη κι από κλασσική πίτσα!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά