Πάει πολύς καιρός που ήθελα να δοκιμάσω αυτή την περιβόητη κινόα, μια υπερτροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά: υψηλή πρωτείνη, φυτικές ίνες, ωμέγα 3 λιπαρά, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.α. Αυτό το ψευτοδημητριακό καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην περιοχή των Άνδεων. Οι Ίνκας μάλιστα θεωρούσαν τον καρπό αυτό ιερό. Μαγειρεύεται σαν το ρύζι και μπορεί να εμπλουτιστεί με λαχανικά και να γίνει σαλάτα ή πιλάφι. Κυκλοφορεί και σε μορφή νιφάδων, ιδανικό για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια!