Jump to Navigation

Κερκυραϊκό Μπουρδέτο

up
263 users have voted.
Το Κερκυραϊκό Μπουρδέτο ! photosερασι τέχνης Να, μιά κλασική, αντιπροσωπευτική Κερκυραίϊκη συνταγή ! Στο μεγάλο νησί, (όπως φυσικά και σε όλα μας τα νησιά...) τα αγαπάν τα ψάρια! Αποτελούν  απαραίτητο, αναπόσπαστο και σύνηθες μέρος της διατροφής τους.Ψάρι bianco και ψάρι μπουρδέτο είναι οι δυό προσφιλείς τους ψαροσυνταγές, όπου τις φτιάχνουν  παντού, στα αστικά σπίτια, ομοίως στα ταπεινά σπίτια, στα χωριά. Το μπουρδέτο κανονικά γίνεται με σκληρά ψάρια – ροφό, σκορπίνες, αλλά μπορεί να γίνει και με άλλα ψάρια, π.χ.
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Το αληθινό Κερκυραϊκό Σοφρίτο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
554 users have voted.
Η παλαιά συνταγή του Σοφρίτο, της πόλης της Κέρκυρας!photosερασι τέχνηςευχαριστώ την φίλη μου Depy, που μας εμπιστεύθηκε την παλαιά συνταγή της γιαγιάς της,της Barbara' Att...η συνταγή που δίνουμε εδώ, είναι η κλασική συνταγή του Κερκυραϊκού Soffritto !το φαγητό είναι Ενετικής επιρροής (ή προέλευσης) και η ονομασία "soffritto" προέρχεται από το ρήμα "soffriggere"τηγανίζουμε ελαφρά φέτες μοσχάρι σε

Γίγαντες στο φούρνο

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1656 users have voted.
Γίγαντες στο φούρνο με χόρταphotosερασι τέχνηςΑυτό το φαγητό το γνώριζα εδώ και πολλά χρόνια, δεν είχα όμως ποτέ αποφασίσει να το φτιάξω...Μου το παίνευε ως παραδοσιακά Ελληνικό, μιά παλαιά φίλη αρχαιολόγος, η Θ.

προβατίνα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
283 users have voted.
προβατίνα - ή αλλιώς "χοντρό" -στην κατσαρόλα !αν ζείτε σε περιοχή που το είδος ευδοκιμεί και συνηθίζεταιή, αν έχετε δικό σας καλό χασάπη που εμπιστεύεστε, ζητήστε του κρέας χοντρό γιά κατσαρόλα και δοκιμάστε το !δεν μπόρεσα να σας στείλω φωτογραφίες της συνταγής,γιατί η φωτογραφική μηχανή χάλασε...θα περιγράψω όμως με λεπτομέρεια...θα χρειαστούμε :προβατίνα κομμένη σε ωραίες μερίδεςφρέσκες ντομάτ

Παστίτσιο το Ελληνικόν !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
694 users have voted.
Το ωραίο παστίτσιο μας !photosερασι τέχνηςΤο κλασικό παστίτσιο, που μας έφτιαχνε πάντα η μαμά μου, το έκανε με μακριά μακαρόνια, νούμερο 2.Εγώ το έχω κάπως αλλάξει.Μιά φορά, μας έκανε παστίτσιο η πεθερά του Ηλία, που ήταν παλιά και καλή μαγείρισσα. Το είχε φτιάξει με κοντό, χοντρό μακαρόνι, αυτό που έχει τρύπα στη μέση. Ανακάτευε μέσα στα μακαρόνια και λίγη μπεσαμέλ και κιμά.

Φασόλια μικρά, στον φούρνο

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
405 users have voted.
Φασόλια μικρά στον φούρνο, με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά!το γένος Phaseolus της οικογένειας Leguminosaephotosερασι τέχνηςΘυμάστε στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, τους φασιόλους και τις φακές που φυτεύαμε στα μπαμπάκια και στους κεσέδες από γιαούρτια, γιά να βάλουμε έπειτα τα φυτά στο φυτολόγιο ; !Καλά είν' τα όσπρια !


Main menu 2

1 | by Dr. Radut