Έχω φτιάξει αρκετές συνταγές καρυδόπιτες, αλλά σαν της εξαδέλφης μου της Αφροδίτης δεν μοιάζει καμιά στην γεύση και στο άρωμα. Η καρυδόπιτα για να είναι τέλεια πρέπει νάναι αφράτη και με πολύ σιρόπι.
Τα υλικά για την καρυδόπιτα:
Ταψί Νο 34
8 αυγά
16 κουταλιές σ. ζάχαρη
16 κουταλιές σ. σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη
16 κουταλιές σ. σπασμένο καρύδι
1 φακελάκια μπέϊκιν πάουερ
3 βανίλιες
2 φλυτζάνια κανονικά του καφέ κονιάκ
3 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι:
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
1 ξυλάκι κανέλας