13 περγαμόντα2 κιλά ζάχαρη1 λεμόνι το χυμό του2 νεροπότηρα νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξύνουμε στο τρίφτη τα περγαμόντα .Τα χαράσουμε όπως καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε από 4 κομμάτια φλούδα από το κάθε περγαμόντο .Τα κόβουμε σε λουριδίτσες σε οριζόντια γραμμή .Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει .Βράζουμε για 10 λεπτά και χύνουμε το νερό ,ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για τρείς φορές να ξεπικρίσουν .Τοποθετούμε τα κομμάτια του περγαμόντου στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη όλη ,προσθέτουμε και τα 2 ποτήρια νερό .Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε δυ