Jump to Navigation

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ♦♦ CRESPELLE O CREPES, RICETTA DI BASE

up
209 users have voted.
  ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ Οι κρέπες, απο το γαλλικό crêpe, είναι λεπτές και στρογγυλές τηγανήτες, με μαλακή και ελαστική σύσταση, οι οποίες ψήνονται επάνω σε καυτή επιφάνεια και χρησιμοποιούνται τόσο σε γλυκιές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Η λέξη crêpe, πιθανολογείται οτι προέρχεται απο το λατινικό crispus, που σημαίνει κυματιστός, κατσαρός, απο την ιδιότητα της ζύμης να μαζεύεται και να γίνεται κυματιστή στην άκρη της, μόλις έρθει σε επαφή με την ζεστή επιφάνεια ψησίματος.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Η ΣΦΟΛΙΑΤΑ // LA PASTA SFOGLIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
209 users have voted.
Η ΣΦΟΛΙΑΤΑΙσως έχετε παρατηρήσει ότι πολύ σπάνια δημοσιεύω συνταγές με σφολιάτα.

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ♦♦ IMPASTO PER LA PIZZA AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
471 users have voted.

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ  Δεν παρουσιαζει σημαντικες διαφορες με την ζυμη που παρασκευαζεται με την μαγια μπυρας, ως προς την συσταση και την συμπεριφορα της. Η παρασκευη της ειναι βεβαια λιγο της ...

PÂTE BRISÉE ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ♦♦ PASTA BRISE'

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
269 users have voted.

  PÂTE BRISÉE  ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣΗ pâte brisée (πατ μπριζέ) ειναι μια απο τις βασικες ζυμες της ζαχαροπλαστικης; οπως φανερωνει το ονομα της, προερχεται απο την γαλλικη παραδοσιακη κουζινα και ουσιαστικα σημανει "σπασμενη ζυμη".



Main menu 2

1 | by Dr. Radut