Jump to Navigation

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ** PESCHE RIPIENE

up
174 users have voted.

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Ενα γευστικο επιδορπιο που μας ερχεται απο το Πιεμοντε (περιοχη του Τορινο). Οπως εχω πει επανειλημμενα, στις παραδοσιακες ιταλικες συνταγες, εχουμε λιγα υλικα και εναν απιστευτα επιτυχημενο συνδυασμο γευσεων και υφων, που μεταμορφωνει μια απλη συνταγη σε ενα γκουρμε πιατο. Στην συγκεκριμενη συνταγη, εχουμε ωραια ωριμα και σφιχτα ροδακινα, κομμενα στη μεση και γεμισμενα με μια κρεμα απο σοκολατα και μπισκοτακια αμαρεττι. Η γευση και το αρωμα του πικραμυγδαλου, δενουν υπεροχα με τα ροδακινα, ενω η προσθκη της σοκολατας κανει τον συνδυασμο ακομη πιο λαχταριστο!

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΠΙΤΣΑ - ΦΟΚΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PIZZA FOCACCIA AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
8 users have voted.
 ΠΙΤΣΑ - ΦΟΚΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Μία πίτσα με αφράτη βάση φοκάτσας ή μία φοκάτσα γαρνιρισμένη με τα υλικά της πίτσας μαρκγερίτα! Πείτε την όπως επιθυμείτε, το αποτέλεσμα είναι ένα χορταστικό κολατσιό, και γιατί όχι ακόμη και πρωινό, με αρκετό "ψωμί" γι΄αυτούς που το αγαπάνε! Η ιδέα ξεκίνησε από μια απλή φοκάτσα, την οποία όμως την ήθελα λίγο πιο πλούσια και γευστική.

ΚΟΝΤΙΛΙΌΝΕ : Η "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ" ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΚΟΎΡΙΑ // CONDIGLIONE LA INSALATA RUSTICA LIGURE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2167 users have voted.
ΚΟΝΤΙΛΙΌΝΕ : Η "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ" ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΚΟΎΡΙΑCondiglione (κοντιλιόνε) ή στην τοπική διάλεκτο condigión (κοντιτζιόν) μια μεσογειακή σαλάτα από την τοπική κουζίνα της Λιγκούρια. Συνδυάζει υλικά της γης και της θάλασσας και είναι πολύ πλούσια σε γεύση και αρώματα!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΠΑΝΙ'ΟΤΑ ΡΟΜΑΝΙ'ΟΛΑ // PAGNOTTA DI PASQUA ROMAGNOLA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
404 users have voted.
 ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΠΑΝΙ'ΟΤΑ ΡΟΜΑΝΙ'ΟΛΑΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Επανέρχομαι έπειτα από πολύ καιρό, με μια πασχαλινή συνταγή από την Ιταλία, για να ευχηθώ και στους φίλους μου εκεί Καλό Πάσχα, αφού φέτος γιορτάζουν αρκετά πιο νωρίς από εμάς εδώ στην Ελλάδα (31 Μαρτίου) ...

ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ // FEGATO ALLA GENOVESE (FEGATO ALL' AGGIADDA)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
506 users have voted.
 ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕΣυκώτι αλά τζενοβέζε ή αλλιώς η σκορδάτη παραλλαγή της πιό δημοφιλούς συνταγής, του συκωτιού αλά βενετσιάνα! Οπως φανερώνει και το όνομα της, η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Liguria, όπου είναι γνωστή και με την ονομασία fegato all' aggiadda, δηλαδή συκώτι με αλιάδα (σκορδαλιά) ένα τυπικό πέστο της περιοχής, φτιαγμένο με ψωμί και σκόρδο. Εξ ΄ίσου συναρπαστικά νόστιμη

ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ // CIAMBELLONE SOFFICE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
727 users have voted.
 ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ Το ciambellone είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Marche και έχει την σύσταση και την υφή ενός αφράτου κέικ, το οποίο ψήνεται μέσα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, εξ΄ου και η ονομασία, αφού ciambella στα ιταλικά είναι η κουλούρα.Η συνταγή έχει τις ρίζες της στην χωριάτικη κουζίνα και είναι λιτή και πολύ εύκολη!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut