ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Η αγκινάρα είναι το μπουμπούκι απο το άνθος του φυτού Cynara cardunculus var. scolymus. Για να χρησιμοποηθεί στην μαγειρική πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν τα μέρη που είναι σκληρά και δεν είναι βρώσιμα.Θα χρειαστείτε ενα κοφτερό μαχαίρι με κοντή λάμα. Υπάρχει και το ειδικό μαχαιράκι για το καθάρισμα της αγκινάρας, το οποίο είναι πολύ κοφτερό και κυρτό και βοηθάει ιδιαίτερα στο κόψιμο των σκληρών της πετάλων.Σας συμβουλεύω να φορέσετε γάντια, γιατί οι αγκινάρες μαυρίζουν τα χέρια.