Jump to Navigation

Μπισκότα τραγανά αλλά και αφράτα

up
18 users have voted.
Το κορν φλάουρ τα κάνει ελαφρά και αφράτα, τα βοηθάει να λιώνουν στο στόμα ενώ το καλαμποκάλευρο τους χαρίζει ένα λευκόχρυσο χρώμα κι ένα μικρό κι ευχάριστο "κρίτς" στο δόντι. Το αλεύρι τους δίνει υπόσταση και το άρωμα αμυγδάλου τα βοηθά να αφήνουν στο στόμα μιαν επίγευση που όμοιά της δύσκολα βρίσκει κανείς... εκείνη του πικραμύγδαλου!! "Η ζύμη τους μοιάζει με τη ζύμη των κουραμπιέδων" ήταν η βασική μου σκέψη...άρα θα γίνουν τριφτά αλλά και νόστιμα!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Ρολάκια σφολιάτας με 3 υλικά!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
540 users have voted.
Αυτού του είδους τα γλυκάκια με τη σφολιάτα και κάποιο άλειμμα, μαρμελάδα ή φρούτο επάνω, με έχουν στοιχειώσει. Ναι, μη γελάς! Ακριβώς όπως το λέω!!! Έχεις σκεφτεί πόσες παραλλαγές μπορεί να έχει ένα τέτοιο σφολιατάκι; Πρώτα πρώτα αλλάζοντας τη γέμιση ή το άλειμμα μεταμορφώνεται, γίνεται άλλο γλυκό κυριολεκτικά. Έπειτα το σχήμα του!

Σταφιδόψωμο με μπύρα, καρύδια και κολοκυθόσπορο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
624 users have voted.
Καλημέρα και καλό μήνα! Μακάρι ο Φεβρουάριος να φέρει υγεία, ηρεμία και αισιοδοξία!

Soft cookies με σταγόνες σοκολάτας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
606 users have voted.
Σήμερα θα σας συστήσω τα soft cookies που λατρεύουν οι ανιψιές μου και κάνει η αδερφή μου κάθε εβδομάδα ανελλιπώς. Πρέπει να ομολογήσω πως είναι ιδανικά για το σχολείο αλλά και για να συνοδεύσουν ένα φλιτζάνι καφέ, τσάι ή ένα ποτήρι γάλα.

Μπουκιές λουκάνικου σε σφολιάτα / Pork bites

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
982 users have voted.
 Εχουν αρχίσει ήδη οι γιορτινές συνταγές κι ο προγραμματισμός τους. Αλλωστε λίγες ημέρες έμειναν.Αν και σήμερα ήταν μια ανοιξιάτικη ημέρα, που δεν θύμιζε Χριστούγεννα. Αυτές οι γιορτές θα είναι ''φυσιολογικές', αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Τουλάχιστον δεν έχουμε τους περιορισμούς των προηγούμενων δύο χρόνων.

Μπισκοτένια κρουασάν - ελιοπιτάκια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
679 users have voted.
Πάντα όταν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο, το διαδίκτυο γεμίζει με συνταγές για λιχουδιές ιδανικές για το διάλειμμα. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που θα σου προτείνω σήμερα. Μικρά μπισκοτένια κρουασάν ελιοπιτάκια που η ζύμη τους βασίζεται στην κλασσική κυπριακή ζύμη με χυμό πορτοκαλιού, απλά με τις συγκεκριμένες αναλογίες και λίγο περισσότερο παραμονή στο φούρνο γίνονται πιο μπισκοτένια.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut