ΤΟΡΤΣΙΝΈΛΙ : ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΑΠΌ ΤΟ MOLISEΣτην Κεντρική Ιταλία, στην περιοχή του Μολίζε, συνηθίζουν να φτιάχνουν ένα είδος γαρδουμπάκια, που τα ονομάζουν τορτσινέλι (torcinelli, δηλαδή "στριφτά" επειδή τυλίγοναι με το εντεράκι) ή γκνουμεριέντε στην τοπική διάλεκτο (gnumeriedde, ντοπιολαλιά με ρίζα από το λατινικό glomus, που σημαίνει κουβάρι). Πολύ δημοφιλές έδεσμα της περιοχής, προσφέρεται και ως street food, αλλά και ως γιορτινός μεζές, όχι απαραίτητα πασχαλινός, αφού είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα γιά τα Θεοφάνεια.Τα τροτσινέλι συνήθως τα φτιάχνουν μικρά, με μήκος περίπου 5 εκ, σαν σουτζ