Υλικά:
για τη σοκολάτα:2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις125 γραμμάρια ζάχαρη500 ml γάλα2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη1 βανίλια σκόνη30 γραμμάρια βούτυρο4 κρόκοι αυγών
για το γλάσο σοκολάτας:120 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη1 κουταλίά της σούπας γλυκόζη ή ζάχαρη καστανή60 γραμμάρια βούτυρο
για τη ζύμη των εκλέρ:200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας κακάο125 ml γάλα125 ml νερό6 μέτρια αυγά125 γραμμάρια βούτυροαλάτι