Jump to Navigation

BRANDADA DE BACALAO : ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΒΑΚΑΛΑΟ ♦♦ BRANDADA DE BACALAO

up
324 users have voted.
BRANDADA DE BACALAO : ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΒΑΚΑΛΑΟBrandada de bacalao ή bacallà: πείτε το άλειμμα, πείτε το σαλάτα, εμείς εδώ στα βόρεια μπορεί να το πούμε και "αλοιφή", είναι ένα γευστικότατο ορεκτικό που θα το συναντήσετε κυρίως στην Δυτική πλευρά της λεκάνης της Μεσογείου. Η ονομασία brandada (μπραντάδα) προέρχεται από την ισπανική γλώσσα, από την λέξη brandar, η οποία προκύπτει από την λατινική brandare, και σημαίνει αναμιγνύω αλλά και ταραουνάω. Η συνταγή είναι πολύ δημοφιλής στην Ισπανία, Καταλoνία, Βαλεαρίδες, από την άλλη πλευρά της Ιβηρικής Χερσονήσου στην Πορτογαλία και την Χώρα των Βάσκων.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ // CARPACCIO DI POLPO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
462 users have voted.
 ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥΑν και έχω ένσταση για τον τίτλο αυτης της συνταγής, παρ' όλα αυτά θα χρησιμοποιήσω κι εγώ τον αδόκιμο όρο καρπάτσο (carpaccio) γιατί με αυτή την ονομασία έχει γίνει γνωστή! Καρπάτσο χταποδιού λοιπόν ή αλλιώς ένας ωραίος τρόπος για να σερβίρετε ένα απλό, βραστό χταπόδι και να κάνει αίσθηση με την παρουσία του σε ένα τραπέζι!  Στην συνταγή σας παραθέτω τα υλικά που χρησιμοποιούν

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ // PIZZETTE DI MELANZANE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1291 users have voted.
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣΠιτσάκια με μελιτζάνες! Ένα πεντανόστιμο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό καλοκαιρινό ορεκτικό, που θα το λατρέψετε! Η ιδέα είναι βέβαια από την ιταλική κουζίνα και η συνταγή κυκλοφορεί ευρέως στον ίντερνετ, σε διάφορες παραλλαγές.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ // POLPETTE DI CARNE MACINATA E SALCICCIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1311 users have voted.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΖουμερά, υπέροχα κεφτεδάκια με άρωμα και γεύση από χωριάτικο λουκάνικο!Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!Δόση : περίπου 20 κεφτεδάκιαΒαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος,                1 λουκάνικο χωριάτικο φρέσκο (περίπου 300 gr),                1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι,                3 φέτες μπαγιάτικο

Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSI // INSALATA DI PATATE DI PELLEGRINO ARTUSI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
3737 users have voted.
Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSIΟ Pellegrino Artusi (1820-1911), τον οποίο έχω αναφέρει αρκετές φορές σε αναρτήσεις μου, έμεινε στην ιστορία της ιταλικής γαστρονομίας, ως ο συγγραφέας του πιό γνωστού και πλήρους εγχειριδίου της ιταλικής κουζίνας. Σπούδασε φαρμακοποιός, σνεχίζοντας την οικγενειακή παράδοση, αλλά αγάπησε και την κλασσική ιταλική λογοτεχνία.

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ // INSALATA RUSSA AL TONNO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2027 users have voted.
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟΟταν είχα επιχειρήσει να φτιάξω γιά πρώτη φορά ρώσικη σαλάτα, είχα ψάξει σε ιταλικά σάϊτ και είχα δεί ότι οι ιταλοί προσθέτουν και διάφορα άλλα υλικά, που εμείς δεν τα συνηθίζουμε, όπως κοτόπουλο βρασμένο και τόνο. Ειδικά την ρωσική με τόνο, είχα σημειώσει να την φτιάξω, και να που επανέρχομαι.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut