Jump to Navigation

Μανιτάρια φουρνιστά...

up
951 users have voted.
Χρόνια πριν, εγώ και τα μανιτάρια ήμασταν άγνωστοι! Μικρή τότε... άκουσα από την κολλητή μου ότι κάποιο μεσημέρι είχαν μανιτάρια κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία μιας σχέσης μοναδικής! Έχω κατά καιρούς δοκιμάσει πολλών ειδών μανιτάρια αλλά δεν κρύβω την αδυναμία μου για κάποια απ' αυτά. Πρώτα και καλύτερα τα πορτσίνι, στα γαλλικά... cepes και στα ελληνικά... βασιλομανίταρα ή καλογεράκια με την ιδιαίτερη γεύση τους και το άρωμα που σου φέρνει στο νου κάτι ανάμεσα σε φουντούκι και κάστανο.Τα πλευρώτους που μπορούν να μετατραπούν στο καθημερινό μου μπέργκερ.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Ζουμερό κριθαρότο με γαρίδες και ταχίνι

(tantekiki.blogspot.gr)
up
4 users have voted.
Η Σαρακοστή τελειώνει αλλά έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα με τη νηστεία να κορυφώνεται πριν την Ανάσταση.  Ωστόσο, στις μέρες μας, νηστεία δε σημαίνει φαγητά άνοστα ενώ ταυτόχρονα η νηστεία πλέον συμβαδίζει με την υγιεινή διατροφή και την αποτοξίνωση.Κριθαρότο με γαρίδες έχω ξαναμαγειρέψει και το θεωρώ ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα θαλασσινών παρά το γεγονός ότι δεν είμαι και πολύ φίλος τους.

Αρακάς λεμονάτος με λαχανικά, στη χύτρα ταχύτητας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
221 users have voted.
Με τις πρώτες ελληνικές μελιτζάνες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μάρκετ και μανάβικα έφτιαξα το αγαπημένο μου φαγητό. Αρακάς λεμονάτος με λαχανικά. Φαγάκι εύκολο, νόστιμο, νηστίσιμο ή vegan και κυρίως φουλ στα λαχανικά.

Ρεβίθια φούρνου με λαχανικά και μήλο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
518 users have voted.
Καλό μήνα! Και ναι... τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν! Μπορώ πια να αισθανθώ το άρωμά τους και να νιώσω την προσμονή στην ατμόσφαιρα. Εξάλλου κι ο χειμώνας είναι πια εδώ και κάνει αισθητή την παρουσία του.

Φασόλια γίγαντες πλακί στον φούρνο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
178 users have voted.
Πλακί, είναι ένας τρόπος  μαγειρέματος που συνηθίζεται στην ελληνική, τουρκική αλλά και βουλγαρική κουζίνα και περιλαμβάνει πολλές πρώτες ύλες από φασόλια μέχρι ψάρια. Τα βασικά του συστατικά είναι πάντα ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και ελαιόλαδο.

Κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι και μελιτζάνες

(tantekiki.blogspot.gr)
up
79 users have voted.
Πάντα αγαπούσα και αγαπώ τα λαχανικά κι όσο περνούν τα χρόνια ακόμα περισσότερο.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut