40 μέρες για τα Χριστούγεννα ........Όπως πέρισυ έτσι και φέτος ξεκινώ τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις ακριβώς την ημέρα που ξεκινάει η χριστουγεννιάτικη νηστεία για να είναι πιο επίσημη η έναρξη.
Ξημερώνει το τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα και αποφασίζω ότι την αυλαία για τα γλυκά θα κλείσουν αυτά τα Σμυρναίικα φοινίκια που κάθε χρόνο λέω ότι θα φτιάξω κι όλο τα αμελώ με τη σκέψη ότι είναι παρόμοια με τα μελομακάρονα. Εντάξει, είναι παρόμοια αλλά όχι ίδια! Εξάλλου, πάντα από μικρή άκουγα και τα δύο γλυκά αν και στο σπίτι φτιάχναμε πάντα μελομακάρονα.
Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα. Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche. Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.