Υλικά1κιλό Φλούδες από το καρπούζι καθαρισμένες μαζί με λίγο κόκκινο χυμό από 2 λεμόνια1 κιλό ζάχαρη2 βανίλιες 1 ξυλάκι κανέλας Επιπλέον για πρόσθετη έξτρα γεύση προαιρετικά λίγο μέλι αφαιρώντας λίγη από την ζάχαρη και λίγη κοπανισμένη μαστίχα.Εκτέλεση Αφαιρούμε τον πράσινο φλοιό και αφήνουμε το λευκό και λίγο κόκκινο το βάζουμε σε νερό με το χυμό από 2 λεμόνια. για 2 ώρες στον ήλιο. Να το σκεπάζει το νερό. 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο 1 κιλό ζάχαρη 1 λίτρο νερό στο βράσιμο. ηη 2 κιλά καρπούζι 2 κιλά ζάχαρη.