Jump to Navigation

Κλασσικό Μπριάμ Φούρνου

up
248 users have voted.

Σε άλλους αρέσει φούρνου, σε άλλους κατσαρόλας. Οι περισσότεροι συμφωνούν πάντως ότι είναι ένα εύκολο, οικονομικό και νόστιμο φαγητό, που αξιοποιεί πλήρως τα κλασσικά λαχανικά του Ελληνικού καλοκαιριού. Με λίγη φέτα και ψωμάκι γίνεται ένα γεύμα από μόνο του, αλλά μπορεί να συνοδέψει και κοτόπουλο ή ψητό κρέας ή κεφτέδες, σαν εναλλακτική βραστή σαλάτα. 

Υλικά:

Διάβασε τη συνταγή στο delidelices.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Πικάντικες πατάτες τύπου "ντοφινουάζ"

(tantekiki.blogspot.gr)
up
92 users have voted.
Πατάτες! Από τα πιο αγαπημένα υλικά. Ένα υλικό που μπορεί να φτιάξει χίλια δυο πιάτα αλμυρά αλλά και κάποια γλυκά! Ένα υλικό που λατρεύω! Νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω μόνον με πατάτες. Εξάλλου, κυκλοφορούν τόσες ποικιλίες πατάτας πια! Κίτρινες Νευροκοπίου και Νάξου, κόκκινες Φθιώτιδας, λευκόσαρκες Κύπρου!

ΑΣΊ ΠΑΡΜΑΝΤΙΈ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ // HACHIS PARMENTIE, IL GATO' DI PATATE ALLA FRANCESE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
926 users have voted.
ΑΣΊ ΠΑΡΜΑΝΤΙΈ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥΤο ασί παρμαντιέ (hachis parmentier) απο την Γαλλία, είναι ένα πιάτο με βάση τον πουρέ πατάτας και μοιάζει πάρα πολύ με την πιο γνωστή σε εμάς αγγλική "πίτα του βοσκού" (shepherd 's pie), αλλά και το ιταλικό gatò di patate.

ΤΙΡΟΛΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ // INSALATA DI PATATE TIROLESE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1160 users have voted.
ΤΙΡΟΛΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΟι γερμανοί έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις πατάτες και η πατατοσαλάτα είναι το φόρτε τους. Η παράδοση αυτή πέρασε και στο Alto Adige, δηλαδή το γερμανόφωνο ιταλικό Τιρόλο, όπου η Katoffelsalat  πρωταγωνιστεί.

Τηγανιά λαχανικών με κουρκουμά... ο καλύτερος μπυρομεζές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
993 users have voted.
Αποκαλόκαιρο! Φτάσαμε στο τέλος του Αυγούστου κι από κει με ένα βήμα περάσαμε την πύλη του φθινοπώρου με όλα όσα σημαίνει αυτό! Αρχές Σεπτεμβρίου πια!

Πιροσκί ! пирoжки !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
328 users have voted.
Πιροσκί το υπέροχο !photosερασι τέχνηςΤις πρώτες γευστικές εμπειρίες επί του πιροσκί, απέκτησα στο "Ρωσικόν", της οδού Πανεπιστημίου.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut